25 septembrie 2022

Primăria Sibiu pregăteşte prima campanie de deratizare din acest an

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu, împreună cu firma contractată DD CHIM SRL pregăteşte, în perioada 9 – 10 martie, prima campanie de combatere a rozătoarelor din acest an.

Acţiunea se va desfăşura pe o suprafaţă de 3.056.896 mp de pe domeniul public al Municipiului Sibiu, în parcuri, spaţii verzi, zone de blocuri, pieţe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituţiilor, platforme şi depozite de deşeuri, staţii de transfer, sortare şi alte instalaţii de tratare/ eliminare a deşeurilor.

Substanţa utilizată, Varat Block, este avizată de Ministerul Sănătăţii, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1. Substanţele vor fi amplasate în dispozitive speciale care sunt marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanţe toxice din interior.

Atenţie! Substanţa folosită pentru deratizare este nocivă pentru sănătatea oamenilor şi a animalelor doar în caz de ingerare accidentală sau inhalare. Prin urmare, Primăria Sibiu adresează sibienilor rugămintea de a supraveghea îndeaproape copiii, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanţe. Tot în acest sens, deţinătorii de animale de casă sunt rugaţi să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicaţiile accidentale în rândul acestora.

În situaţia în care condiţiile meteo sunt nefavorabile, acţiunea va fi reprogramată.