Publicat: 23 Decembrie, 2017 - 11:40

Primarul General, Gabriela Firea, a făcut astăzi o vizită neanunţată la spitalul de copii "Victor Gomoiu", pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.

Primarul General, Gabriela Firea: "În primul trimestru al anului viitor,  Bucureştiul va avea cel mai modern spital de pediatrie din ţară! În acest moment putem spune că noul spital de copii 'Victor Gomoiu' este aproape finalizat. În prezent se fac o serie de recompartimentări, impuse de avizul DSP. Încă de acum două săptămâni a început montarea echipamentelor medicale, ultramoderne. Se fac, de asemenea, teste ale tuturor instalaţiilor din clădire, sanitare, electrice, termice şi fluxuri medicale. La începutul mandatului meu am găsit acest proiect complet blocat, iar lucrările erau oprite, din cauza neasigurării plăţilor pentru constructor şi consultant şi a neînţelegerilor dintre aceştia. Am luat măsuri imediat, am verificat şi efectuat plăţile necesare, iar lucrările au fost reluate. Spitalul are toate avizele, iar conducerea ASSMB este în discuţii avansate cu Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea structurii medicale, astfel încât în lună martie a anului viitor unitatea medicală să fie funcţională."

Noul spital are o suprafaţă de aproximativ 20.000 de mp, 6 etaje, 17 secţii, dintre care 10 noi, (pneumologie pediatrică, alergologie şi imunologie, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie, hematologie, endocrinologie, chirurgie pediatrică, ortopedie şi dermatologie), precum şi trei compartimente (ORL, reabilitare medicală şi dermatologie pediatrică) şi un număr total de 222 de paturi (dintre care 202 spitalizare continuă şi 20 spitalizare de zi). 

De asemenea, după finalizarea spitalului nou şi mutarea activităţii din clădirea veche, aceasta se va transforma într-un centru de excelenţă pentru oncologia pediatrică. Spitalul că avea şi o parcare subterană cu o capacitate de  120 locuri. De asemenea, o parte din clădirea vechiului spital va fi amenajata pentru cazarea părinţilor copiilor care vin la operaţii şi tratamente.
 

Tag-uri Nume: