Publicat: 23 Martie, 2017 - 20:05

Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat companiei APA NOVA BUCUREŞTI sa imprejmuiasca si sa semnalizeze corespunzator lucrarile de interventie in carosabil pe care le executa, atat pe parcursul zilei, cat si si pe parcursul noptii, conform reglementărilor în vigoare.

Solicitarea vine dupa ce inspectorii Primariei Capitalei au constatat mai multe deficiente in organizarile de santier, majoritatea constand in semnalizarea necorespunzatoare a lucrarilor si nerespectarea normelor in ceea ce priveste siguranta participantilor la trafic.

Precizam ca operatorul serviciului de alimentare cu apa si canalizare din Bucuresti – APA NOVA- desfasora pe teritoriul Capitalei o serie de lucrari care vizeaza atat modernizarea retelei, cat si remedierea unor avarii.

Prin urmare, SC APA NOVA SA este obligata sa ia măsurile necesare în vederea respectării tuturor condiţiilor impuse prin avizele de intervenţie şi autorizaţiile de construire în conformitate cu actele normative în vigoare în executarea lucrărilor care afectează domeniul public. Este vorba atat de  lucrările pe care le deruleaza  în regie proprie, cât şi  prin firmele de specialitate cu care societatea are încheiate contracte.

De asemenea, Primarul General face un apel public catre toate societatile care executa lucrari edilitare pe drumurile publice si reaminteste ca semnalizarea lucrărilor este obligatorie, astfel încât să se asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic.

Reamintim ca executantii lucrarilor edilitare au obligatia de a obtine Avizul Brigăzii Poliţiei Rutiere in vederea realizarii lucrarilor şi de a informa zilnic/periodic Brigada de Poliţie Rutieră asupra derulării acestora.

Mentionam ca încălcarea prevederilor legale privind curăţenia la locul intervenţiei, modul de împrejmuire, semnalizare, realizare a umpluturilor, refacere şi recepţie a pavajelor, se sancţionează conform legislaţiei în vigoare.