Publicat: 7 Decembrie, 2017 - 18:17

Primarul General, Gabriela Firea, a efectuat o vizita neanuntata pe santierul de pe strada Blanari, unde Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari SA, executa lucrari de consolidare, reabilitare si punere in valoare a patru imobile monument istoric.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Aceste imobile necesita reabilitare urgenta intrucat se afla in stare avansata de degradare si pun in pericol siguranta cetatenilor. Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc si Compania Municipala Consolidari S.A colaboreaza pentru ca acestea sa fie reabilitate intr-un timp cat mai scurt si repuse in valoare. Prin demararea lucrarilor de consolidare, dorim sa oferim exemple de bune practici in ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic, pentru a incuraja proprietarii care detin o astfel de locuinta sa isi puna imobilele in siguranta”.

Aceste cladiri sunt cuprinse in lista imobilelor expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic pericol public si au fost construite in anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse in programul de consolidare al Municipalitatii.

 In acest moment, se efectueaza operatiunile de organizare de santier, igienizare, evacuare  a deseurilor.

In urmatoare etapa, conform autorizatiei de construire si a proiectului tehnic, Compania Municipala Consolidari S.A. va pune in siguranta elementele arhitecturale si structurale, apoi va demara lucrarile de consolidare a structurii de rezistenta, de refacere a cladirii si aducere la starea initiala.

Conform devizului general al lucrarilor, suma aferenta refacerii celor 4 cladiri se ridica la 10 milioane de lei plus TVA, aceasta reprezentand fonduri din bugetul local.

Cladirile la care au inceput lucrarile de consolidare si reabilitare sunt urmatoarele: Blanari nr. 2 (subsol+parter+ 3 etaje, 1200 mp), Blanari nr. 6 - nr. 8 (subsol, parter si 3 etaje), Blanari nr. 10 (subsol, parter si 3 etaje).

In ceea ce priveste personalul care se ocupa de executia acestor lucrari, o parte dintre muncitori au fost angajati de curand, in urma Targului de Joburi organizat de Municipalitate.

Toate persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate in cele doua blocuri de necesitate situatie in Piata Natiunilor Unite.
 

Tag-uri Nume: