Publicat: 30 Iunie, 2017 - 13:52
Share

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare privind atribuirea denumirii de Piata Ronald Reagan spatiului public aflat la intersectia dintre Piata Victoriei cu strada Paris si strada Duiliu Zamfirescu din sectorul 1 al Capitalei.
Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi pentru, 1 abtinere  si 1 vot impotriva. Au votat pentru 22 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 9 consilieri USR, 2 consilieri PNL si un consilier PMP. A votat impotriva 1 consilier PMP, in timp ce 1 consilier USR s-a abtinut de la vot.
Primarul General, Gabriela Firea:
„In semn de omagiu pentru contributia decisiva la caderea regimurilor comuniste din Europa a presedintelui american Ronald Reagan, propunem Consiliului General sa fie de acord ca numele acestuia sa fie purtat de o piateta din Capitala, respectiv cea de la intersectia dintre Piata Victoriei si strazile Paris si Duiliu Zamfirescu. In aceasta locatie va fi amplasata ulterior si o statuie a celui de-al 40-lea presedinte american”.