Publicat: 6 Noiembrie, 2017 - 17:27
Share

Premierul Mihai Tudose: Saptamana viitoare, Legea Parteneriatului Public Privat va fi publicata in Monitorul Oficial 
Primarul General, Gabriela Firea, a participat astazi, 6 noiembrie, la sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, (AMR) alaturi de presedintele Asociatiei Municipiilor, Robert Negoita si 80 de primari ai oraselor din tara. La sedinta AMR a participat si Premierul Romaniei, Mihai Tudose. 
In cadrul sedintei s-a discutat despre Legea parteneriatului public-privat,  despre imbunatatirea legii achizitiilor publice, precum si despre necesitatea implicarii AMR in procesul actelor normative. 
Referitor la legea parteneriatului public privat, Primarul Capitalei a declarat: "Suntem cu totii interesati ca Parlamentul sa demareze mai grabnic dezbaterea si apoi votul pe Legea parteneriatului public privat, pentru ca ne dorim, ca autoritati publice locale, sa stabilim cat mai multe parteneriate cu investitori romani si straini, pentru ca acestea inseamna de fapt baza progresului comunitatilor pe care le reprezentam". 
In acest sens, Primul Ministru, Mihai Tudose, a dat asigurari ca "proiectul parteneriatului public privat va fi adoptat in sedinta de Guvern de miercuri sau saptamana viitoare, printr-o Ordonanta. Tot saptamana viitoare, Legea Parteneriatului Public Privat va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei".
Legea achizitiilor publice aliniata la nivel european 
In ceea ce priveste legea achizitiilor publice, Primarul Capitalei a explicat ca Parlamentul ar trebui sa demareze mai repede o dezbatere a amendamentelor pentru pachetul de legi privind achizitiile, in vederea imbunatatirii acestui act normativ:
“Ne dorim o dezbatere cat mai urgenta a amendamentelor pentru acest pachet de legi care, asa cum am spus de nenumarate ori blocheaza in prezent dezvoltarea oraselor. Am transmis si eu, si colegii mei, primarii de sectoare, anumite amendamente la legea achiziitiilor, pentru ca aceasta legislatie sa fie imbunatatita urgent, sa devina un act legislativ european si nu unul in care pur si simplu s-au introdus niste elemente care franeaza dezvoltarea”.
Gabriela Firea a adaugat ca:” In acest moment, oricine poate sa depuna o contestatie la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), iar ca urmare a acestor contestatii se pot suspenda licitatii, cum am s-a intamplat si la nivelul Primariei Capitalei, cu licitatia RATB. Din cauza unor contestatii, am pierdut practic toata vara asteptând sa se faca aceasta analiza, licitatia a fost reluata joia trecuta, dar este timp pierdut in detrimentul bucurestenilor. Si ca acest caz sunt altele multe in tara".