Publicat: 16 Ianuarie, 2018 - 18:57

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat marți, împreună cu Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, Gradina Japoneză din parcul Regele Mihai (Herăstrău), care a fost reabilitată la sfârşitul anului trecut de Primăria Capitalei, prin ALPAB.

Primarul General, Gabriela Firea, l-a întâmpinat pe premierului japonez care a dorit să viziteze grădina din parcul Regele Mihai, explicând că specialiştii Municipalităţii au avut o colaborare excepţională cu experţii  ambasadei Japoniei la Bucureşti care au acordat asistenţă tehnică de specialitate în reamenajarea acestei grădini tematice.

Cei doi oficiali au discutat şi despre memorandumul semnat de Primăria Capitalei cu firma japoneză Itochu Corporation pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Bucureşti, Gabriela Firea mulţumindu-i astfel premierului pentru faptul că finanţarea investiţiei în sistemul de alimentare cu energie termică va fi asigurată dintr-un împrumut acordat de Guvernul Japonez.

Premierul Shinzo Abe a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce va sprijini proiecte de dezvoltare în Capitala şi spera într-o colaborare viitoare în mai multe domenii de interes pentru Bucureşti, unul din domeniile prioritare fiind asigurarea siguranţei populaţiei în domeniul protecţiei antiseismice.

Conform memorandumului încheiat între PMB şi Itochu Corporation, implementarea soluţiilor japoneze va fi analizată atât pentru amplasamentele actualelor CET-uri din Bucureşti, cât şi pentru trei amplasamente noi în zona de nord-est a Capitalei, zonă foarte deficitara din punct de vedere al transportului şi distribuţiei apei fierbinţi. Costurile acestui studiu de fezabilitate vor fi suportate dintr-un grant oferit de Guvernul Japoniei (prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Industriei - METI), intermediat de firma Itochu Corporation.

 

Tag-uri Nume: