Publicat: 8 Iunie, 2017 - 17:45

Primarul General, Gabriela Firea: 'Vom oferi un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut. Ne dorim astfel să încurajăm și să protejăm tinerii din București care doresc să își întemeieze o familie'

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de astăzi, 'proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți'.

Primarul General, Gabriela Firea: ' Dorim ca Primăria Capitalei să fie alături de familiile bucureștene, la nașterea copiilor, prin acordarea unui stimulent financiar în cuantum de 2.500 de lei net. Acest stimulent financiar se va acorda pentru fiecare nou-născut.  Proiectul de hotărâre pe care vi-l propun astăzi este menit să încurajeze și să protejeze tinerii din București care doresc să își întemeieze o familie. Știu câte nevoi au tinerii la început de drum și consider că statul, prin autoritățile publice, trebuie să sprijine și să ocrotească familia, prin măsuri economice și sociale'.

Sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Pentru obținerea stimulentului, trebuie că măcar unul dintre părinți să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului București, iar nașterea copilului să fi fost înregistrată într-o maternitate publică sau privată din Capitală. Termenul de depunere a dosarului este o lună de la data nașterii copilului, iar măsura se va aplica de la data comunicării H.C.G.M.B, cel mai probabil pentru copiii născuți după 1 iulie 2017.