Publicat: 12 Martie, 2012 - 17:34
Share

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat Luni comandamentul pentru curățenia de primăvară, la care au participat reprezentați ai operatorilor de salubrizare, ai ADP-urilor din toate sectoarele Capitalei, precum și Direcțiile din Primăria Generală.

“Am convocat astazi toti factorii responsabili cu aplicarea programului de curatenie in Capitala. In primul rand, am cerut in mod expres operatorilor de salubrizare din toate sectoarele sa elimine depozitele necontrolate de deseuri menajere. Inspectorii Primariei au identificat zonele cu probleme si le-am cerut salubrizatorilor ca, in cel mai scurt timp, sa elimine mizeria de pe strazi. De asemenea, am solicitat sa se actioneze cu prioritate pentru indepartarea desenelor graffiti de la baza cladirilor de pe marile bulevarde, precum si a afiselor lipite pe stalpi si in statiile RATB. Trebuie curatate si reamenajate spatiile verzi aferente marilor bulevarde, dar si amenajarea altora noi. Am solicitat si ADP-urilor sa se ocupe de curatarea strazilor si aleilor din perimetrul lor de responsabilitate si sa actioneze cu prioritate in pietele din cele sase sectoare” a declarat Primarul General.

De asemenea, Primarul Capitalei a precizat ca a inceput reabilitarea arterelor pe care au aparut gropi si a cerut reprezentantilor Administratiei Strazilor verificarea si reabilitarea semafoarelor, a marcajelor degradate, dar si sa inlocuiasca, acolo unde este cazul, separatorii de trafic sau limitatoarele de viteza distruse.

In ceea ce priveste obligatiile ce ii revin ALPAB, aceasta trebuie sa toaleteze copacii, sa amenajeze aleile si spatiile verzi din parcuri si gradini publice, sa refaca mobilierul specific si sa ecologizeze lacurile aflate in administratie.  De asemenea, se vor reamplasa suporturile pentru biciclete in parcuri si in fata institutiilor publice. 

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a explicat ca se vor ecologiza si reamenaja spatiile verzi aferente malurilor Dambovitei, si a solicitat reprezentantilor ASSMB sa se ocupe de refacerea, reamenajarea si salubrizarea spatiilor verzi din curtile spitalelor aflate in administrare.

In final, Edilul Sef a anuntat ca inspectorii Directiei de Inspectie si Control din cadrul Primariei Generale vor verifica modul in care se desfasoara actiunile cuprinse in programul de salubrizare si igienizare a Capitalei.