Publicat: 4 Iulie, 2012 - 18:04
Share

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, Miercuri, cu 300 de elevi și studenți din școli, licee și facultati din București, care au plecat în tabere gratuite organizate de Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

 “Ma bucur ca Primaria Capitalei reuseste, in ciuda dificultatilor financiare actuale, sa ii recompenseze pe copiii cu rezultate scolare deosebite si sa continue un program initiat de Municipalitate in urma cu patru ani. Consider ca este un gest de normalitate sa acordam atentia si respectul acestor elevi care fac parte din elita invatamantului romanesc. Anul acesta am reusit sa continuam traditia taberelor scolare si astfel, vara aceasta, vor pleca in vacantele organizate de Municipalitate peste 9.000 de elevi si studenti” a declarat Primarul General care le-a urat copiilor sa se bucure de o vacanta binemeritata: “va multumesc atat voua, cat si parintilor si profesorilor vostri. Voi demonstrati, inca o data, ca avem valori, si pentru asta aveti respectul meu”.

 Cei peste noua mii de elevi vor pleca anul acesta in tabere atat la mare, cat si la munte, in perioada 25 iunie – 30 august.

Aceste tabere si excursii tematice organizate la mare si la munte pentru elevii activi si merituosi reprezinta o modalitate de stimulare si de recompensare a implicarii si a performantei copiilor si tinerilor bucuresteni in plan scolar si extrascolar.

Acordarea acestor premii speciale are ca scop si recunoasterea activitatii si meritelor elevilor remarcati in plan scolar (premiantii unitatilor scolare, sefii de promotie ai liceelor bucurestene, medaliatii la diferite concursuri pentru copii si tineret, olimpicii internationali pe discipline, campionii sportivi nationali si internationali, copiii si tinerii cu talente deosebite in domeniul cultural-artistic), toate acestea din dorinta de a oferi un cadru optim de socializare, recreere si refacere.

Programul de tabere si excursii atrage anual, cu un mare succes, mii de elevi si de studenti activi si merituosi, fiind totodata o modalitate cu specific social de a recompensa performanta unor copii si tineri.