15 august 2022

Primarul Robert Negoiţă: La fiecare două săptămâni deschidem o grădiniţă şi o creşă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a inaugurat astăzi, alături de Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, şi de Inspectorul Şcolar General pentru Bucureşti, Vlad Florentin Drinceanu, un nou corp la Grădiniţa nr. 241 – Peştişorul de Aur (str. Rotundă nr. 19).

„Domnule ministru vă mulţumesc încă o dată că v-aţi respectat angajamentul şi aţi venit să inaugurăm o altă grădiniţă şi creşă în Sectorul 3. Aşa cum ne-am angajat, la fiecare două săptămâni în ziua de luni, în Sectorul 3 mai inaugurăm o creşă şi grădiniţă. Trebuie să promovăm învăţământul. Ştim cu toţii că învăţământul este cea mai bună investiţie de aceea trebuie promovat. Facem tot ce este posibil ca până la începutul noului an şcolar să inaugurăm cât mai multe grădiniţe şi creşe, astfel încât să onorăm toate solicitările primite din partea părinţilor. Astăzi am inaugurat un nou corp de clădire care cuprinde 24 de grupe în plus, dintre care nouă grupe destinate antepreşcolarilor şi 15 preşcolarilor”, a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

„Am ţinut să fiu prezent la inaugurarea celei de-a treia grădiniţe şi sper să fim invitaţi cât mai des la astfel de evenimente. Această grădiniţă are trei corpuri de clădire, în primele două învaţă 13 grupe de preşcolari, iar astăzi inaugurăm un al treilea corp de clădire în care vor învăţa 24 de grupe de copii (nouă pentru antepreşcolari şi 15 de grădiniţă). Este un lucru extraordinar, îmi doresc ca peste tot să deschidem grădiniţe cu includerea antepreşcolarilor, cel puţin la jumătate faţă de câte se deschid în Sectorul 3”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Locuri pentru 427 de copii

Noul corp al clădirii va găzdui 427 de copii repartizaţi în nouă grupe de creşă şi 15 grupe de grădiniţă.

Clădirea are două etaje, suprafaţă construită de 1.180 mp, iar cea desfăşurată de 3.354 mp. La parter va funcţiona creşa, iar la etajele 1 şi 2 îşi vor desfăşura activitatea grupele de preşcolari. Sălile de grupe sunt mobilate adecvat pentru fiecare funcţiune.

Accesul se realizează separat pentru creşă şi pentru grădiniţă.

Întreaga investiţie a fost realizată din fonduri europene nerambursabile. Capacitatea Grădiniţei 241 până la construcţia noului corp a fost de 299 de preşcolari.

Serviciul Presă