27 octombrie 2021

Primarul Sectorului 1: „Dacă nu ridicaţi gunoiul, vom rezilia contractul. Aveţi 24 de ore la dispoziţie”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis public Companiei Romprest Service SA să reia activitatea de strângere a gunoiului, în 24 de ore, în caz contrar va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unităţii teritorial-administrative şi va presta aceste servicii.

Edilul îi îndeamnă pe cetăţenii Sectorului 1 să reclame la Poliţia Locală a Sectorului 1, la numărul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, în cazul în care observă depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau că gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

„Este un nou şantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un şantaj adresat tuturor locuitorilor din sector care plătesc bani mulţi să fie curat,”a declarat, marţi seară, Clotilde Armand.

Edilul a reamintit decizia Curţii de Conturi a României care a constatat că Primăria Sectorului 1 a plătit nejustificat, în perioada 2013-2016, către Romprest Service SA suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA). Suma reprezintă tarife indexate în baza unui indice al preţului de consum, altul decât cel prevăzut în contractul iniţial atribuit prin licitaţie, modificat prin act adiţional şi contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobânzi şi penalităţi în sumă totală de 23,7 milioane de lei.

Atât Curtea de Conturi, cât şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), au cerut Primăriei Sectorului 1 recuperarea imediată a sumelor plătite nelegal către Romprest Service SA.

„Totuşi, nu suntem proştii mafiei gunoaielor şi eu nu mă clintesc în faţa ameninţărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită şi cumpărată. Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduţi.

Am anunţat şi Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deşeurile. Ţineţi minte: au maximum 24 de ore. Şi eu am început deja să număr,” a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicită Gărzii de Mediu sprijinul în identificarea depozitelor ilegale de deşeuri municipale de pe raza acestei zone administrative.