Publicat: 26 Februarie, 2020 - 09:35
Share

Primăvara aduce la Piatra Neamţ cele mai valoroase perechi de dansul sportiv din România. Vom întâmpina acest anotimp al renaşterii naturii cu un spectacol de lumini si sunet, în ritmuri de dansuri latino americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive) şi standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step). Graţie, energie, emoţie, pasiune, dăruire, iubire ... le poţi găsi şi trăi live pe toate într-un singur loc ... pe ringul de dans la Campionatele Naţionale de la Piatra Neamţ.

În 29 februarie şi 1 martie 2020, în cocheta şi moderna Sală Polivalentă din Piatra Neamţ, cele mai titrate perechi de dans sportiv din ţara noastră se vor întrece la Campionatul Naţional De Dans Sportiv pe Secţiuni şi Cupa "Romanian Dance Festival". Miza acestei competiţii o reprezintă titlul de campion naţional şi biletele pentru campionatele mondiale şi europene din anul 2020.

Sunt aşteptaţi să concureze la acest grandios eveniment peste 1.000 de sportivi cu vârste cuprinse între 6 ani si 60 de ani. Vor fi decernate nu mai puţin de 17 titluri de campioni naţionali, la cele două secţiuni şi nouă categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, 19-35 ani, Senior I, Senior II, Senior III. La categoria de vârstă Senior III şi-au anunţat participarea doar perechi pentru secţiunea dansurilor standard.

Ţinând cont de faptul că în top 25 mondial sunt nu mai puţin de 6 perechi din România (la cele două secţiuni: standard şi latino
americane) ne aşteptăm ca atmosfera din Sala Polivalentă să fie una incendiară.

Sportivii calificaţi în faza finală vor avea o ocazie rară: plăcerea de a concura de a dansa pe muzica live , interpretată de binecunoscuta formaţie de muzica de dans sportiv, care concertează la cele mai mari competiţii de gen: " Boris Myagkov Bands". Toţi sportivii visează să poată dansa pe muzica interpretată de această trupă minunată, dar nu şi-au imaginat că li se va îndeplini acest vis în România, la Piatra Neamţ. De altfel, această trupă este pentru a doua oară în România, prima dată fiind invitată anul trecut, tot la Piatra Neamţ.

Competiţia va începe, în fiecare din cele doua zile. de la ora 9:00, iar galele finale se vor desfăşura începând cu ora 18:00.
Organizatorii evenimentului sunt: Federaţia Română de Dans Sportiv prin Cluburile Ray's Dance şi Dance Energy.

Partener principal: Consiliul Judeţean Neamţ şi parteneri: Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Piatra Neamţ, hotel Central Plaza şi Florăria Hi.

Pentru acest eveniment se va organiza o conferinţă de presă, joi 27.02.2020, la ora 14:00 în salonul Avangarde din cadrul Hotelului Central Plaza din Piatra Neamţ, Piaţa Petrodava nr. 1-3.

 

Tag-uri Institutii: