Publicat: 13 Martie, 2020 - 17:11
Share

Cuba, Bolivia și Hondurasul, au confirmat, vineri, primele cazuri de coronavirus (Covid-19) pe pământul lor, contribuind, astfel, la numărul de țări din America Latină în care virusul a apărut, număr care, în prezent, este de 12 State.

 

Potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, trei dintre cei patru turiști italieni din regiunea italiană a Lombardiei - regiunea Europei cea mai afectată de virus - care prezentau simptome respiratorii, au rezultat pozitiv. Ajunseseră recent în țară că turiști, iar starea lor pare a fi „favorabilă”.

 

Înainte de aceasta, autoritățile sanitare boliviene au anunțat că două femei în vârstă de 60 și 64 de ani, care ambele călătoriseră recent în Italia, au fost infectate. Au fost izolate în orașele Oruro și Santa Cruz.

 

În cele din urmă, în Honduras, Ministerul Sănătății a indicat faptul că două femei, în vârstă de 42 și 37 de ani, au fost pozitive după ce s-au întors din Spania și Elveția. Prima, în stare stabilă, este internată în spital, în timp ce a doua este în carantină la domiciliu.

 

La rândul sau, El Salvadorul, care nu a confirmat (încă) cazuri pozitive în acest stadiu, dar care împarte o frontieră de 250 de kilometri cu Honduras, a impus o țară de carantină de 21 de zile în țară. Niciun străin nu poate intra în țară, cu excepția cazului în care este rezident sau diplomat. Toate școlile sunt închise în perioada de carantină și sunt interzise adunările a peste 500 de persoane.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: