20 septembrie 2021

Primele ediţii ale Campionatelor Naţionale de Breakdance şi Hip Hop/Street Dance din România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Federaţia Română de Dans Sportiv organizează în acest an primele ediţii ale Campionatelor Naţionale de Breakdance şi Hip Hop/Street Dance din România, primul campionat naţional organizat pentru recunoaşterea de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Comitetul Olimpic Sportiv Român a acestor stiluri de dans ca noi ramuri sportive.

Şi judeţul Bistriţa-Năsăud are candidaţi la acest concurs, grupele din cadrul Reborn Dance Studio Bistrita, coordonat de Dora Pralea, care încă din 2007 oferă tinerilor posibilitatea de a face cunoştinţă cu aceste stiluri de dans, insuflând un hobby care implică un stil de viaţă sănătos şi un mediu distractiv şi motivant.

Prefectul Stelian Dolha nu este străin de activitatea studioului de dansuri Reborn, iar preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos şi sprijinirea tinerilor l-a motivat să se implice în mod direct în participarea grupelor de dans la Campionatul Naţional, găsind soluţii pentru a asigura transportul şi cazarea tinerilor la concursul care va avea loc la Timişoara, în perioada 7-9 mai a.c. Prefectul a vizitat studioul şi a cunoscut participanţii care au făcut câteva demonstraţii.

„În rândul tinerilor, Dora este un personaj popular, lucru datorat nu doar talentului ei la dans, ci şi calităţilor sale ca antrenor. Ea şi studioul Reborn dau culoare comunităţii bistriţene prin activităţile lor, prin modul în care inspiră această pasiune sănătoasă faţă de dans, de breaking, o modalitate de exprimare iubită de tineret. Din acest motiv, dar şi pentru că această formă de mişcare este pe cale de a fi recunoscută ca o nouă ramură a sportului de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Comitetul Olimpic Sportiv Român, susţin activităţile frumoase din cadrul studioului Reborn şi mă bucur că prin intermediul Instituţiei Prefectului am putut contribui la rezolvarea unor probleme de logistică pentru ca echipele antrenate de Dora să participe la Campionatul Naţional de Breakdance.”, transmite prefectul Stelian Dolha.