22 octombrie 2021

Primele emoţii pentru candidaţii din acest an la UMF „Iuliu Haţieganu”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În weekend, a avut loc simularea examenului de admitere.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a venit şi în acest an în întâmpinarea tinerilor care doresc să studieze Medicina, Medicina Dentară sau Farmacia şi a organizat cea de-a XII-a ediţie a examenului de simulare a admiterii. Acesta s-a desfăşurat sâmbătă, 8 mai, pe o platformă online.

La examenul de simulare a concursului de admitere au participat 1400 de candidaţi, care au avut astfel şansa să se familiarizeze cu condiţiile de concurs, dar şi să-şi testeze cunoştinţele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. An de an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist.” a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Din cauza condiţiilor generate de pandemia de COVID-19, conducerea universităţii a decis ca, şi în acest an, examenul de simulare a admiterii să aibă loc online, pe platforma Hypertalk Education şi, cel mai probabil, se va organiza în aceleaşi condiţii şi în anii următori, fără a mai fi necesar ca viitorii candidaţi să se deplaseze la Cluj-Napoca.

Liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele au avut ocazia să participe, în lunile martie şi aprilie, la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecărui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, timp de două zile, în 24 şi 25 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie online, în perioada 12-18 iulie.