6 iulie 2022

Primele improshow-uri din România jucate exclusiv de copii, la Teatrul Muzical Ambasadorii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Muzical Ambasadorii lansează în premieră absolută în ţara noastră primele show-uri de improvizaţie jucate exclusiv de copii. Premiera va avea loc în data de 4 decembrie 2021, ora 18:00, la Palatul Naţional al Copiilor – Sala Mică. Următoarele spectacole sunt programate pe 5, 7 şi 8 decembrie 2021, tot de la ora 18:00.

Povestea a început cu un casting în care actorul Cătălin Neamţu şi-a dorit să descopere copii liberi în exprimare pentru a crea împreună o trupă de improvizaţie. Entuziasmul şi talentul celor care au răspuns acestei provocări au dus la un rezultat neaşteptat şi proiectul de a forma o trupă a eşuat într-un mod cât se poate de categoric şi pozitiv. În loc de una, s-au născut două trupe: K’Impro şi ImproNation, numărând împreună 19 membri. Improvizatorii au între 6 şi 14 ani, iar show-ul se adresează oamenilor cu vârste cuprinse între 3 şi 103 ani.

Atenţie! Mesaj de interes public. Improvizaţia, ca gen teatral, are un puternic impact emoţional: alungă stresul, aduce zâmbetul pe buze, îmbunătăţeşte starea de spirit şi hrăneşte curajul de a te exprima în faţa publicului. Teatrul de Improvizaţie este un fenomen care a cucerit întreaga planetă încă din anii 1970. Regizorul Vlad Massaci este cel care a popularizat acest gen teatral în România în urmă cu 20 de ani.

Antrenorul Cătălin Neamţu şi secundul său pianistul Marian Hâncu au la activ mii de meciuri în liga naţională a improvizatorilor din România şi joacă împreună în cea mai longevivă trupă de la noi din ţară, formată în 2005. În acel an, Mihai Bobonete a fost cel care i-a propus lui Cătălin Neamţu să creeze o trupă la Cafe Deko şi după o lună de antrenamente intensive lua naştere Trupa ImproVizaţi. Prezentator – Tania Popa, jucători: Cătălina Vasile, Constantin Bojog – Costel, Mihai Bobonete şi Cătălin Neamţu, la pian – Marian Hâncu. De-a lungul anilor formula de joc s-a schimbat şi improvizatori de seamă au lucrat împreună pe aceeaşi scenă: Smaranda Ciceu – Luna, Aylin Cadir, Adriana Nicolae, Alexandra Radu, Andreea Samson, Aida Economu, Mihai Rait Dragomir, Dragoş Muscalu, Cosmin Seleşi, Cosmin Natanticu, Cosmin Micutzu Nedelcu, Adrian Văncică, Robert Tudor – Magicianul, Alex Mocanu, Marius Florea Vizante, formula actuală fiind: Constantin Bojog – Costel, Mihai Bobonete, Mihai Rait Dragomir, Cosmin Natanticu, Aida Economu, Robert Tudor – Magicianul, Alex Mocanu şi Cătălin Neamţu. La pian? Veteranul Marian Hâncu.

La începutul fiecărui spectacol, trupa de balet a Teatrului Muzical Ambasadorii va susţine un moment special de improvizaţie coregrafică din categoria teatru al umbrelor, după un scenariu conceput de Ana Mihai şi Andrei Dogaru.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe platforma Ticketstore.ro:

https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii sau de la casieria deschisă în foaierul Sălii Mici a Palatului Naţional al Copiilor, cu o oră înainte de începerea spectacolului (în limita locurilor disponibile).

Conform legislaţiei în vigoare, participarea la spectacole se va face cu respectarea tuturor măsurilor aflate în vigoare la momentul desfăşurării evenimentului, dispuse de autorităţi în contextul epidemiologic actual.