Publicat: 21 Mai, 2012 - 15:30
Artizanul omagierii Elenei Udrea la EXPO 2010 Shanghai, Ferdinand Nagy, oficiaza cu zel pentru noua putere

Pavilionul României la Expoziţia Internaţională Yeosu 2012, inaugurată oficial  la 12 Mai 2012, a înregistrat în primele 10 zile  de la deschidere un număr estimativ de 30.000 de vizitatori. În total, conform estimărilor realizate la nivelul organizatorilor, până în prezent au vizitat  complexul expoziţional din Coreea de Sud aproximativ 347.100 de persoane.
 
„Bilanţul primelor  10  zile de participare a României la Expo Yeosu 2012 ne arată că efortul susţinut pe care l-am depus pentru conceperea şi implementarea unui nou proiect de promovare a potenţialului economic şi cultural al ţării noastre, dedicat în primul rând potenţialilor parteneri din spaţiul asiatic, începe să dea rezultate pozitive. Am reuşit să trezim interesul celor care trec pragul expoziţiei internaţionale de la Yeosu, ridicându-ne la standarde de înaltă tehnologie. Designul arhitectural de ultimă generaţie, bazat pe tehnologii inovative, precum realitatea augmentată sau aplicaţii kinect, ne situează pe un loc important în cadrul expoziţiei” ,  a declarat Ferdinand Nagy, comisarul României la Expo 2010 şi preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziţii.  
 
În cadrul Pavilionului României, vizitatorii au posibilitatea să  obţină interactiv informaţii despre oportunităţile turistice, economice şi culturale oferite de ţara noastră, care sunt prezentate cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generaţie. De asemenea, pentru ca una dintre tradiţiile cu care România se mândreşte este tradiţia culinară, în cadrul pavilionului vizitatorii au ocazia să deguste preparate tradiţionale româneşti, foarte apreciate de către publicul coreean.
 
Tematica principală pentru conceptul naţional în cadrul expoziţiei este Delta Dunării şi se înscrie în tematica generală a Expo Yeosu 2012 – „The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities”. Arhitectura și webdesignul Pavilionului României la Yeosu a fost realizat de către arhitectul român Andrei Mihăilescu şi implementat de compania coreeană A&A Company Co.,Ltd.

N.Red. Datorita neregulilor produse la EXPO 2010 de Shanghai, fostul ministru de Externe Teodor Baconsky a anuntat - in urma unei interpelari explozive a senatorului Valer Marian - demiterea lui Ferdinand Nagy din functia pe care o detinea. In mod inexplicabil acesta a reaparut, pe aceeasi functie,  la preparativele pentru EXPO 2012 de la Yeosu, unde exista toate premisele sa se intample ce s-a intamplat acum doi ani. Cu atat mai mult cu cat acest tip de comunicate triumfaliste(de cele mai multe ori fara nici o legatura cu ceea ce se intampla in relitate) emana exclusiv de la acelasi Ferdinand Nagy, personaj iscusit in a-si coafa performantele, mai ales cat timp nu i le poate verifica nimeni , de la peste 20.000 de kilometri distanta. Supunem atentiei ministrului Marga acest caz flagrant de sfidare a institutiilor statului.