25 iunie 2022

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr l-a primit luni, 16 mai a.c., pe E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de stadiul şi perspectivele relaţiei româno-germane, prin prisma colaborării în plan european, cu precădere Conferinţa privind viitorul Europei, aderarea României la Spaţiul Schengen şi procesul de lărgire al Uniunii, intensificarea cooperării economice bilaterale, precum şi situaţia de securitate şi umanitară din Ucraina.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a arătat importanţa pe care România a acordat-o Conferinţei privind viitorul Europei, aceasta reprezentând un factor care va influenţa atât evoluţia proiectului european, precum şi a modului în care Uniunea Europeană va funcţiona şi va lua deciziile, în viitor. Senatorul Tîlvăr a subliniat importanţa, pentru România, a aderării la Spaţiul Schengen, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile tehnice de aderare şi joacă un rol important în regiunea de Sud-Est a UE, mai ales în contextul actual de securitate. De asemenea, demnitarul român a punctat interesul României privind extinderea UE în Balcanii de Vest, în condiţiile respectării de către statele acestei regiuni a criteriilor de aderare.

În egală măsură, el a apreciat rolul şi contribuţia istorică a comunităţii germane din România, la creşterea economică şi culturală a ţării noastre, apreciind totodată felul în care este tratată şi integrată comunitatea românilor care trăieşte şi munceşte în Germania.

Senatorul român a exprimat ideea că trebuie menţinută şi întărită solidaritatea Uniunii Europene în privinţa situaţiei din Ucraina, a sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi faţă de primirea refugiaţilor ucraineni.

Ambele părţi au subliniat necesitatea creşterii şi dezvoltării relaţiilor economice bilaterale, mai ales în contextul global actual, care impune o regrupare a investiţiilor către UE.

Sursa foto: Senat