9 august 2022

Primul Centru de Informare şi Sprijin pentru Femei, deschis de Primăria Capitalei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

 

Primarul General, Nicuşor Dan, a vizitat astăzi, 1 martie 2022, primul Centru de Informare şi Sprijin pentru Femei, deschis de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pentru femeile bucureştene aflate în situaţii de dificultate, dar şi la dispoziţia femeilor refugiate din Ucraina care au nevoie de ajutor şi îndrumare.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am vizitat azi Centrul de Informare şi Sprijin pentru Femei, deschis de curând de Primăria Capitalei prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială. Am vrut să ofer câte o floare doamnelor, să aflu care e activitatea centrului şi ce reuşeşte deja să ofere celor care au nevoie de ajutor. Specialistele şi asistentele sociale de la centru acordă îndrumare psihologică şi juridică beneficiarelor, oferă sprijin pentru femeile victime ale violenţei domestice, le ajută să-şi găsească locuri de muncă. În cele câteva luni de funcţionare au fost ajutate peste 1.100 de femei.

În contextul special al crizei umanitare din Ucraina, am decis că, începând de azi, centrul se va ocupa temporar şi de sprijinirea femeilor cu copii mici care ajung în Bucureşti din ţara vecină şi au nevoie de îmbrăcăminte, asistenţă pentru cazare, îndeplinirea de formalităţi şi obţinerea de documente, informaţii despre transport în Capitală sau despre continuarea călătoriei lor.

Să sperăm că pacea va reveni cât mai repede în regiunea noastră. Un 1 martie cât mai senin tuturor!”

Pentru a accesa serviciile centrului, femeile interesate se pot programa telefonic la numărul de telefon 0758.047.398, iar întâlnirile vor avea loc la sediul din Str. Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 17, sector 3.

Toate produsele din Centrul de Informare şi Sprijin pentru Femei provin din donaţii făcute de bucureşteni, iar hainele sunt igienizate şi recondiţionate.

Acesta este primul dintr-o reţea de centre de sprijin pe care Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să o înfiinţeze la nivelul Capitalei.

Centrul are şi o componentă online, unde femeile din Bucureşti au acces la informaţii utile, în cadrul grupului de pe platforma de social media Facebook, „Info şi sprijin pentru femeile din Bucureşti”. Grupul este administrat de specialiştii Centrului de Informare şi Sprijin, respectiv un asistent social, un psiholog şi un consilier vocaţional.

Organizaţiile non-guvernamentale care oferă servicii similare pentru femei sunt invitate să participe activ în cadrul Centrului, pentru a identifica împreună soluţii favorabile pentru depăşirea problemelor întâmpinate de femeile din Bucureşti.