Publicat: 8 Ianuarie, 2013 - 13:39
Share
Şi primul la care nu participă premierul

Comandamentul de Iarnă s-a reunit, marţi, la Palatul Victoria, la ora 13:00. Acesta a fost condus de vice-premierul Liviu Dragnea. Premierul Ponta a anunţat că nu va fi prezent la Comandament.  Au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, secretarul de stat Raed Arafat, prefecţii din judeţe.

După ce a adresat tuturor prezenţi urarea de "La mulţi ani", viceprim-ministrul Dragnea a reamintit situaţiile deosebite din judeţele din nordul ţării unde sunt oameni blocaţi în zăpadă. A dispus în special, ca şoferilor autocarelor blocate în zona Albiţa să le fie ridicate permisele de conducere. Pentru că nu au respectat indicaţiile Poliţiei Rutiere au pus în pericol viaţa altor oameni, cât şi a copiilor aflaţi în autocare.

De asemenea, a rugat colaboratorii să dispună şi alte măsuri şi sancţiuni dacă este cazul.

Conform informaţiilor primite, la această oră toate persoanele din autocare au fost salvate.

În ceea ce priveşte acţiunea forţelor de intervenţie a urmat o informare a bilanţului intervenţiilor din această dimineaţă.

În continuare, Liviu Dragnea a adresat rugămintea Ministerului Apărării, ca fiind parte integrantă a acţiunii de deszăpezire, să suplimenteze utilajele dacă este nevoie pentru a salva vieţile oamenilor.

Radu Stroe, ministrul Transporturilor a făcut o informare scurtă despre tânărul dispărut: "Încă nu a fost găsit tânărul respectiv. Vom anunţa opinia publică imediat ce avem alte date. Se acţionează în momentul de faţă în Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vrancea, Vaslui pentru eliberarea drumurilor judeţene cu peste 1270 oameni şi utilaje, blindate, tractoare aşa cum au fost raportate de către prefecţi. Ultimele trei autocare înzăpezite au fost deblocate.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură a informat comitetul despre situaţia de pe cele opt drumuri naţionale blocate şi acolo unde mai sunt disfuncţionalităţi se acţionează eficient.

Şedinţa este în desfăşurare. Vom reveni cu amănunte.