21 mai 2022

Primul concurs de picigin din istorie, la „Microbist de România”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Învăţăm miercuri un sport vechi de un secol despre care nu ştie aproape nimeni şi asistăm la naşterea unui sport nou. Tudor Furdui ne aşteaptă cu episodul 9 al reality-show-ului de la TVR 1 pe 23 iunie, de la ora 22.00.

Picigin este un sport creat în 1908, în Croaţia, de nişte băieţi care voiau să joace polo, dar apa era prea mică. Pentru croaţi, picigin nu este un sport, este doar un mod de distracţie pe plajă şi, de multe ori, e doar un mod creativ de a impresiona fetele prin plonjoane spectaculoase. Miercuri, la „Microbist de România”, de la ora 22.00, cei zece concurenţi ne impresionează în manieră proprie, arbitraţi de Tudor Furdui, în cel de-al nouălea episod al reality-show-ului de la TVR 1.

Picigin se joacă pe plajă, în apă mică, cu cinci sportivi care încearcă să ţină în aer o minge de tenis jupuită. Alte reguli nu sunt, dar fiecare încearcă să facă salturi cât mai spectaculoase atunci când loveşte mingea. La „Microbist de România”, însă, jocul se joacă pe puncte, aşadar o serie de reguli suplimentare sunt create: echipele au la dispoziţie trei serii în care trebuie să ţină mingea cât mai mult în aer, fiecare minge lovită aducând puncte. Primul concurs de picigin din istorie este pe cale să înceapă, aşa că Tudor Furdui ne invită în tribune miercuri seară la TVR 1.

Proba individuală aduce cu ea şi primul sport cu adevărat util în viaţă – prima competiţie de curierat sportiv realizată vreodată. Iar ca să se pregătească pentru o eventuală viitoare carieră în curierat, cei zece suporteri fac tot ce trebuie să ştie un curier adevărat: îşi găsesc marfa, o aranjează, o ambalează şi o livrează la destinaţie, deplasându-se pe bicicletă. Lucrurile nu sunt însă tocmai simple, iar surprizele nu întârzie să apară pe parcursul probei. Cine scoate cel mai bun timp şi reuşeşte să livreze coletul intact primeşte şi „bacşişul” meritat, mult râvnitele puncte care îl aduc mai aproape de marele premiu şi de titlul de „Microbist de România”.

Distracţia de la capătul lumii continuă, aşadar, cu un nou episod plin de suspans şi faze memorabile. Clasamentul se modifică după fiecare probă, astfel că e dificil de pronosticat cine va fi desemnat suporterul numărul 1 al României şi va avea şansa de a petrece un citibreak de fotbalist în Istanbul. Vedem cine punctează de data aceasta la „Microbist de România” miercuri, 23 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1.