Publicat: 9 Decembrie, 2019 - 12:22
Share

Cu sprijinul viceprimarului Dan Cristian Popescu, Asociația Părinți Salvatori montează primul defibrilator din București, la Primăria Sectorului 2.

Luni, 9 decembrie, ora 15.00, va avea loc la sediul Primăriei Sectorului 2, din strada Chiristigiilor nr. 11-13 un eveniment, în premieră pentru Capitală.

Cu ajutorul Asociației Părinți Salvatori, Primăria sector 2 instalează primul defibrilator extern automat, în cadrul campaniei “Minuni cu bani mărunți”, prin care Asociația Părinți Salvatori și-a propus să monteze 1.000 de defibrilatoare externe automate în toată țara.

Achiziționarea acestui defibrilator de ultimă generație a fost posibilă datorită oamenilor minunați care susțin proiectul Părinți Salvatori prin trimiterea unui SMS cu valoare de 2 EUR, la numărul 8844, cu textul MINUNI.

Alte defibrilatoare au fost montate deja în Baia Mare, Pașcani, Sighetu-Marmației și în stațiunea de schi Borșa.

Conform Asociației care implementează acest proiect, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec în afara mediului spitalicesc, singura șansă de salvare a vieții victimei fiind demararea de către martori a manevrelor de resuscitare și defibrilare, până la sosirea salvatorilor calificați.

Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg și pot fi folosite cu ușurință inclusiv de persoanele fără pregătire de specialitate.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: