29 iunie 2022

Primul festival dedicat Esports-ului din România, Digital Crusade

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primul festival dedicat Esports-ului din România, Digital Crusade, va avea loc la Oradea în perioada 5 – 10 iulie

În 2022, Campionatul European de Counter-Strike: Global Offensive (Euro CS: GO) va fi organizat la Oradea, în perioada 5 – 10 iulie, în noua sala polivalenta, Oradea Arena. Euro CS: GO este parte, alaturi de alte competitii de CS: GO si League of Legends, din Digital Crusade 2022, fiind si primul festival dedicat Esports-ului din România.

Dupa turneele nationale realizate de fiecare stat în parte, prima întâlnire dintre cele peste 30 de tari înscrise deja în competitie, va avea loc în mediul online.

Astfel, în luna iunie, timp de doua zile, echipele se vor confrunta pentru a stabili cele mai bune 16 echipe care vor ajunge în România.

În perioada 5-10 iulie, la finala din Oradea, organizata în premiera în colaborare cu Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune, se va desemna cea mai buna echipa dintre cele 16 care s-au remarcat în calificari.

Evenimentul însumeaza cinci zile de eveniment si sase competitii diferite. Pe lânga Campionatul European de CS: GO si Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competitii: Super Battles (competitie nationala de CS: GO), Esports Corporate Championship (campionate de LoL, CS: GO, Dota 2 si FIFA dedicate angajatilor gameri din România), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) si înca un turneu surpriza, care va fi anuntat în curând.

Cele mai bune echipe de pe fiecare continent vor ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia), unde se vor lupta pentru titlul de campioana mondiala.

Evenimentul Digital Crusade 2022 este realizat în colaborare cu Romanian Esports League, Daescu Bortun Olteanu si Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si Regiune (Visit Oradea).

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.digitalcrusade.ro/ si https://www.facebook.com/DgtlCrusade
Comunicat de presa – Visit Oradea

Sursa foto: Visit Oradea