20 mai 2022

Primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență- componenta Sănătate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Sănătății a realizat, conform graficului stabilit, primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență- componenta Sănătate

Ministrul Sănătății, prof dr. Alexandru Rafila a aprobat prin Ordin al ministrului ,,Manualul centrelor comunitare integrate”, care reprezintă jalonul M366 din PNRR și care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Manualul stabilește metodologia de înființare și avizare, precum și criteriile de prioritizare a centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanțare al acestora.

Documentul prevede înființarea a 200 centre comunitare integrate până în anul 2025 care vor asigura servicii medicale împreună cu servicii sociale și educaționale, în special pentru grupurile identificate aparținând populației vulnerabile preponderent din mediul rural.

În prezent, la nivel național își desfășoară activitatea 1822 asistenți medicali comunitari și 463 mediatori sanitari care furnizează servicii de asistență medicală comunitară pentru populația aparținând grupurilor vulnerabile, în special urmărirea gravidei și a copilului cu vârsta de 0-1 an, sau derularea campaniilor de vaccinare.