Publicat: 9 Iulie, 2019 - 15:55
Share

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, în debutul ședinței de guvern, că Guvernul  stabilește azi data de 10 noiembrie zi a alegerilor pentru președintele României.

"Vom stabili prin hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului pentru alegerea preşedintelui României, în conformitate cu modificările făcute în Parlament legislaţiei electorale şi anume: votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posiblitatea prelungirii votului după ora 21,00 şi implementarea votului prin corespondenţă", a declarat prim-ministrul, în deschiderea reuniunii Executivului.

În situația în care președintele nu este ales din primul tur, un al doilea tur ale alegerilor ar urma să aibă loc pe  24 noiembrie.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: