Publicat: 8 Februarie, 2012 - 19:45
Premii totale de peste 1 milion de dolari

100 de sportivi din 15 ţări europene sunt aşteptaţi pe 11-12 Februarie la sala liceului Mircea Eliade din Bucureşti să se lupte pentru locurile de calificare la cel mai important campionat profesionist de jiu-jitsu brazilian din lume, de la Abu Dhabi, care are premii totale de peste 1 milion de dolari.

Jiu-Jitsu Brazilian, o arta martiala in expansiune la nivel international, ajunge si in Romania cu primul turneu de calificare pentru cel mai important campionat profesionist din lume, cel de la Abu Dhabi.  In Romania, desi este un sport mai putin cunoscut, a inceput sa fie dezvoltat in ultimii ani in cateva cluburi din tara, in prezent avand cateva sute de sportivi practicanti si un interes in crestere din partea publicului, atat pentru partea competitonala cat si pentru cea de auto-aparare, galele de arte martiale mixte (MMA) fiind un stimulent in aceasta directie.

Asociatia Soul Fighters este gazda turneului de calificare de la Bucuresti, o asociatie tanara dar care deja a obtinut cu sportivii sai medalii la competitiile nationale si internationale.

Turneul de calificare de la Bucuresti ofera numeroase premii participantilor: 4 calatorii cu toate cheltuielile acoperite la Abu Dhabi, la Campionatul Mondial, dar si premii in bani si produse.

Evenimentul va fi deschis sambata, 11 februarie, la ora 9:30 de catre Excelenta sa Yacub Yousif Alhosani, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti.

Inscrierile la turneu s-au realizat in perioada 15 noiembrie 2011 - 5 februarie 2012, fiind deschis tuturor sportivilor din Europa, totalizand acum 100 de participanti din 15 tari: Romania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Serbia, Italia, Spania, Suedia, Republica Moldova, Ungaria, Albania, Polonia, Franta, Letonia si Germania.

Concurentii de centuri albe, albastre si purpurii, atat barbati cat si femei, se vor lupta in meciuri de 5-6 minute, atat in functie de categoria de greutate (-65kg, -74kg, -83kg, -92kg, +92kg) cat si la „open”, unde se califica cei clasati pe locurile 1, 2, 3 si 4 din categoriile de greutate . Meciurile sunt arbitrate de invitati straini, centuri negre in Jiu-Jitsu Brazilian.

Evenimentul va avea ca participanti atat 100 de sportivi cat si public larg, in limita locurilor disponibile in sala, cu urmatorul program:

Sambata, 11 februarie
8:00-9:00, primirea participantilor si verificare greutate
9:30-10:00, deschidere oficiala
10:00-15:00, luptele pe fiecare categorie de greutate si premierea castigatorilor

Duminica, 12 februarie
12:00-15:00, luptele pentru categoria Open la fiecare centura si premierea marilor castigatori

Partenerul international al evenimentului este UAEJJ - organizatorul Campionatului Mondial Profesionist de Jiu-Jitsu Brazilian de la Abu-Dhabi iar in Romania – firma de echipament sportiv Armura si asociatia ViitorPlus. Partener media: DigiSport.

Asociatia Soul Fighters Romania este o organizaţie tanara dedicata dezvoltarii Jiu-Jitsului Brazilian in Romania. Presedintele sau, Stefan Gavrilescu, este instructor pregatit si atestat in Brazilia, care de peste 3 ani de zile pregateste sportivi in acest domeniu, obtinand medalii atat la competitiile nationale cat si la cele internationale.

Jiu-Jitsu Brazilian este o arta martiala ce are la baza lupta de contact la sol, cu radacini in judo-ul traditional. Se practica atat pentru aspectul sau competitional cat si pentru auto-aparare sau conditie fizica, cu kimono sau fara (grappling).

S-a dezvoltat în Brazilia începând cu 1920 iar în ultimii ani a cunoscut un avânt fără precedent în SUA, Europa si Orientul Mijlociu, campionatele europene din ultimii ani de exemplu, avand peste  3000 de sportivi participanti. Interesul publicului se datoreaza si faptului ca este unul din cele 3 sporturi de baza in MMA (arte martiale mixte) prezentate in gale precum UFC.

Primul Campionat Mondial de Jiu-Jitsu Profesionist a avut loc in aprilie 2009 in incinta Tennis Court Zayed Sports City din Abu Dhabi. Evenimentul a fost patronat de seicul Mohamed Bin Zayed Al Nahyan, Comandat Suprem al Fortelor Armate si Printul Abu-Dhabiului , o persoana cunoscuta international pentru dedicarea si expertiza in acest sport.
 

A patra editie a Campionatului Profesionist de Jiu-Jitsu, se va tine in Abu Dhabi pe 13-15 Aprilie 2012. Este cel mai puternic campionat de Jiu-Jitsu Brazilian din lume care vine cu premii de peste un milion de dolari.

Pentru calificari se organizeaza turnee in 26 de tari din toata lumea, 6 dintre ele fiind in Europa. Pentru prima data in Romania va avea loc un astfel de turneu preliminar si in tara noastra, unde se vor oferi ca premii si calatorii la Abu Dhabi.