Publicat: 14 Aprilie, 2019 - 18:16
Share
Un avion cu dublu fuselaj cât un teren de fotbal, destinat să lanseze rachete spațiale

Cel mai mare avion din lume a făcut primul său zbor de testare sâmbătă în California.

Stratolaunch Systems Corporation, fondată de Paul G. Allen, a finalizat cu succes primul zbor al celei mai mari aeronave compozite din lume, Stratolaunch. Cu un design dublu fuselaj și o anvergură mai mare decât lungimea unui teren de fotbal american, avionul Stratolaunch a luat zborul la 0658 PDT de la Mojave Air & Portul spațial.

Realizând o viteză maximă de 189 mile pe oră, avionul a zburat timp de 2,5 ore pe deșertul Mojave la altitudini de până la 17,000 de metri. Ca parte a zborului inițial, piloții au evaluat performanțele aeronavelor și calitățile de manipulare înainte de a ateriza cu succes înapoi la Mojave Air și Space Port.

 

"Un prim zbor fantastic", a spus Jean Floyd, CEO al Stratolaunch. "Zborul de astăzi ne îndeamnă să oferim o alternativă flexibilă la sistemele lansate la sol. Suntem incredibil de mândri de echipa Stratolaunch, echipajul de zbor de astăzi, de partenerii noștri de la Componentele Scaled de la Northrup Grumman și de portul Mojave Air and Space. "

 

Echipa de testare a efectuat exerciții standard de testare a aeronavelor. Rezultatele inițiale din punctele de testare de astăzi includ:

 

  • Au efectuat o varietate de manevre de control al zborului pentru a calibra viteza și sistemele de control al zborului de încercare, inclusiv dubletele rulourilor, manevre de zgomot, dispozitive de împingere și trage-up, și alunecări laterale de fixare.
  • Efectuat exerciții de aterizare simulate de aterizare la o altitudine maximă de 15.000 de picioare medie a nivelului mării.

Aeronava Stratolaunch este o platformă de lansare mobilă care va permite accesul în stilul aerian al unui spațiu convenabil, accesibil și rutin. Aripile centrale armate pot suporta mai multe vehicule de lansare, cântărind până la un total de 500.000 de lire sterline.

 

"Știm cu toții că Paul ar fi fost mândru să asiste la realizările istorice de astăzi", a declarat Jody Allen, președintele Vulcan Inc. și Trustee al Trustului Paul G. Allen. "Aeronava este o remarcabilă realizare de inginerie și îi felicităm pe toți cei implicați."

 

Acesta a aterizat în siguranță la Mojave Air și Space Port aclamat de o mulțime de sute de oameni. (eTN)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: