Publicat: 28 Aprilie, 2017 - 19:01

Batalionul 'Regele Carol al II-lea al României' din cadrul Armatei Poloniei

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Principesa Moștenitoare Margareta, patronul regal al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei

Conform deciziei autorităților de stat poloneze, Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei va primi numele 'Regele Carol al II-lea al României'.

Totodată, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a fost rugată să ofere patronajul său Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei.

Brigada Mecanizată 17 'Wielkopolska' este urmașa Regimentului polonez de infanterie 57, care a primit în anul 1937 numele 'Regele Carol al II-lea al României'.

Custodele Coroanei române a primit cu mândrie și cu gratitudine propunerea oficialilor polonezi, considerând că această nobilă inițiativă contribuie la aprofundarea relațiilor bilaterale româno-poloneze, pe dimensiunea de apărare și de securitate națională, ca și în perspectiva europeană comună a țărilor noastre.

Inițiativa poloneză este considerată de Custodele Coroanei drept un remarcabil exemplu de conlucrare în cadrul Uniunii Europene, împletind prezentul cu valorile istoriei moderne, atât de încercată, a continentului nostru.

Ca o fericită coincidență, ceremoniile consacrate acestui eveniment vor avea loc în preajma zilei de 10 Mai.
Comunicat de presă - Casa Regală