25 iunie 2022

  „Prizonieră în oglindă” de Lidia Vianu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cartea online

 Contemporary Literature Press, sub asupriciile următoarelor foruri:
Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România, anunță publicarea ediției revizuite a romanului „Prizonieră în oglindă”.

Un roman scris curând după anul 1970 și lăsat în sertar din convingerea că nicio editură din acea vreme nu l–ar fi publicat. Apărut peste noapte imediat după 1990 și uitat în depozitul unei edituri. Aceasta a fost soarta cărții publicate la început de primăvară 2022.
O poveste pe jumătate adevărată (cele 33 de capitole roșii în ordine crescătoare), pe jumătate stranie (capitolele scrise cu albastru, în ordine descrescătoare). Ambele sunt una și aceeași poveste a mai multor moduri de a supraviețui prin sau fără iubire.
Un liceu, profesori de toate felurile, câteva absolvente de Engleză. O cancelarie, ședințe de partid, spitalul „de nebuni” al unui mare oraș, lupta aprigă pentru existență. Și mai ales lipsa de speranță, sentimentul că nu există nicio scăpare. Clipa în oglindă, oglinda ca o închisoare…
Planul oniric: un cuplu iese din marasm și zboară, urcă, găsește un refugiu. Atunci când au fost scrise toate acestea, nu mai credea nimeni că am putea evada din regimul acela vreodată. Romanul este, simplu spus, o lecție de credință vie în lumina iubirii.

Lidia Vianu. Prizonieră în oglindă. Roman. Ediție revizuită, s-a lansat la 14 martie 2022, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/vianu-prizoniera-roman.html