21 mai 2022

Proba de evaluare a cunoştinţelor pentru admiterea în şcolile postliceale ale MAI se va susţine în data de 23 octombrie 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru desfăşurarea examenului de admitere în şcolile postliceale ale MAI în cele mai bune condiţii, proba de evaluare a cunoştinţelor se va susţine în data de 23 octombrie 2021 în loc de 9 octombrie 2021, cum era stabilit iniţial. Proba va fi susţinută la unităţile de selecţie de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Totodată, examinarea medicală a candidaţilor care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, va avea loc în perioada 25 octombrie – 14 noiembrie 2021, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Iniţial, perioada de dedicată examinării medicale era 11 – 31 octombrie 2021.

Rezultatele finale ale admiterii se vor afişa la sediul unităţilor de învăţământ şi vor fi postate pe site-ul oficial al acestora, până la data de 18 noiembrie 2021 (data anterioară era 3 noiembrie 2021).

Mai multe detalii despre concursul de admitere pot fi regăsite pe pagina de Internet a MAI, secţiunea: ADMITEREA 2021 LA ŞCOLILE POSTLICEALE ALE M.A.I.,SESIUNEA SEPTEMBRIE – OCTOMBRIE 2021 (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), precum şi pe site-urile inspectoratelor de Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră şi pentru Situaţii de Urgenţă şi ale celor şase unităţi de învăţământ preuniversitar ale MAI: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti.

În această sesiune de admitere s-au scos la concurs 2.668 de locuri, astfel: 1.592 pentru agenţi de poliţie, 225 pentru agenţi de poliţie de frontieră, 551 de locuri pentru subofiţeri de jandarmi, 275 pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.