Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 18:02
"Sunt total nevinovat. Consider ca acesta este un dosar politic”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni amanarea, pana pe 20 mai, a procesului in care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare primita in cazul angajarii fictive a doua secretare PSD la Directia Copilului Teleorman.

Procurorul DNA a ridicat doua exceptii de neconstitutionalitate, in care a cerut sesizarea CCR, iar avocatii lui Dragnea au solicitat acordarea unui nou termen pentru a le putea studia.

Insa procurorul DNA s-a opus cererii de amanare, precizand ca se incearca tergiversarea cauzei.

In urma deliberarii, completul de 5 a hotarat admiterea cererilor de amanare pentru pregatirea apararii cu privire la cererile DNA de sesizare a CCR.

Amanarea procesului a fost decisa in contextul in care judecatorul Luciana Mera se pensioneaza pe 1 iunie, iar schimbarea unui membru al completului duce la rejudecarea intregului dosar.

Totodata, vineri, 19 aprilie, Curtea Constitutionala va dezbate sesizarea privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor de 3 specializate in coruptie.

In cadrul audierilor de azi, liderul PSD a negat toate acuzatiile aduse, afirmand de mai multe ori ca este total nevinovat, ca nu a facut presiuni asupra nimanui si ca dosarul sau este unul politic.

"Sunt total nevinovat. Consider ca acesta este un dosar politic. Daca o sa fiu condamnat, mi-as dori si eu sa stiu pentru ce. Nu am inteles care este legatura despre fascism in procesul meu. Eu nu am avut niciodata discutii cu Floarea Alesu in legatura cu cele doua inculpate", a spus Liviu Dragnea.

La inceput, sedinta de azi a fost suspendata mai bine de o ora, dupa ce avocatul liderului PSD a cerut recuzarea judecatorului Simona Encean, pe motiv ca sotul sau ar fi un sustinator infocat al PSD. Judecatorul Leontina Serban a respins insa cererea de recuzare a Simonei Encean.

In timpul audierilor, in fata sediului ICCJ s-au aflat sute de oameni, atat contestatari, cat si sustinatori ai liderului PSD.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: