Publicat: 3 Septembrie, 2013 - 17:52

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marţi excluderea din magistratură pentru abateri disciplinare a procurorului Mihaelei Agheniţei, acuzată că l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea.

În şedinţa din data de 3 septembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Agheniţei Mihaela, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, şi a aplicat, în temeiul art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) constând în “manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei”, lit. i) constând în “nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”, lit. n) constând în “folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii” şi lit. t) constând în „ exercitarea funcţiei cu rea-credinţă” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.