Publicat: 28 Ianuarie, 2013 - 20:17
Share
în dosarul sechestrării celor care i-au furat mașina în 2011

Procurorii cer 11 ani de închisoare pentru deputatul USL, Gigi Becali, în dosarul sechestrării hoţilor.  Becali s-a prezentat, luni seară, la sediul Curţii Supreme, acolo unde avocaţii săi îi combat pe procurorii DNA. Decizia dată de Completul de cinci judecători va fi definitivă.

Procurorii au arătat luni, la instanţa supremă, că inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnaţi la pedepse de peste 11 ani de închisoare şi că prima instanţă a greşit atunci când a achitat toţi inculpaţii.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă.

"Becali a săvârşit fapta de lipsire de libertate cu intenţie directă, pentru că a prevăzut şi acceptat posibilitatea producerii ei atunci când şi-a trimis bodyguarzii să-i aducă pe presupuşii hoţi ai limuzinei sale", a arătat magistratul.

Gigi Becali, a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de către un complet de trei judecători al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat gărzilor sale să îi prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hoţii au fost duşi apoi la sediul Partidului Noua Generaţie (PNG), pe care Becali în conducea, loc unde aceştia au fost sechestraţi câteva ore şi agresaţi.