23 mai 2022

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea urmării penale faţă de cinci persoane juridice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022 şi nr. 62/VIII/3 din 14 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmării penale faţă de cinci persoane juridice – societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti suspecte de implicare în lanţurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, după cum urmează:

– S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L.

– S.C. City Bistro Management S.R.L.

– S.C. IDD Asset Management S.R.L.

– S.C. Daarm Partners S.R.L.

– S.C. Fortis Pugna S.R.L.

Fiecare dintre societăţile comerciale este suspectată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, săvârşită în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial de către altul.

În vederea reparării pagubelor aduse patrimoniului SC Economat Sector 5 S.R.L. prin săvârşirea, de către suspectele S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L. şi S.C. City Bistro Management S.R.L., a infracţiunilor reţinute în sarcina lor, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile/imobile aflate în proprietatea celor două firme, precum şi asupra sumelor de bani din toate conturile bancare ale celor două firme.

Reprezentanţilor legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE