Publicat: 16 Ianuarie, 2014 - 11:41
Share


Ca urmare a sesizărilor Corpului de Control al premierului, procurorii DNA au deschis 13 dosare unor șefi de instituții, după sesizările Corpului de Control al Premierului. Printre cei vizați de numără persoane din conducerea Poștei Române, Oltchim și Hidroelectrica și CNAS.

Sunt acele rapoarte despre care premierul Victor Ponta susținea că sunt închise în fișetele procurorilor de la DNA.

Potrivit unui raport al Inspecției Judiciare, cele 13 dosare sunt unele cu prejudicii importante. Primul dosar îl vizează pe Mihai David, director în cadrul Hidroelectrica S.A. Sesizărea DNA s-a făcut de către Corpul de Control, în primăvara anului trecut, iar urmărirea penală s-a început pe 7 ianuarie.

Alt dosar îl vizează pe Toader Mihai, șef în cadrul Companiei Naționale Poșta Română. Potrivit Corpului de Control, acesta ar fi angajat Poșta în contractarea unor sume nejustififcate, pentru plata unor servicii de care compania nu a beneficiat. Dosarul ar fi în stadiul actelor premergătoare începerii urmăririi penale.

„În urmă cu 18 luni, atunci când s-a schimbat conducerea Postei Române, conducerea actuală a Poștei a colaborat cu autoritățile statului, cu Corpul de Control al Guvernului, cu ANAF, cu Curtea de Conturi, și a pus la dispozițtie toată documentașia necesară, solicitată commpaniei noastre”, a declarat, la Digi24, purtătorul de cuvânt la Poștei Române.