Publicat: 30 Ianuarie, 2018 - 18:01

În continuarea comunicatelor din data de 24 noiembrie 2017, 28 noiembrie 2017 şi 6 decembrie 2017, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi, aflaţi în stare de arest la domiciliu: 

- GAVRILÂ ALEXANDRU-EUGEN (subofiţer jandarm în cadrul unei unităţi militare din Timişoara), sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen.,. şi a unei infracţiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e C. pen., 

- ŢICU DARIN şi NECULA MARIUS-GELU (lucrători în cadrul IPJ Timiş), sub aspectul comiterii a câte două infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., a câte unei infracţiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a şi e C. pen., şi a câte unei infracţiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e C. pen., şi 

- GRUBER ALEXANDRU (lucrător în cadrul IPJ Timiş), sub aspectul comiterii a două infracţiuni de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 teza II C. pen., şi a unei infracţiuni de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. a şi e C .pen.

În rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

"În cursul zilei de 22 noiembrie 2017, pe raza localităţilor Urseni - Moşniţa Nouă din judeţul Timiş, în timpul unei operaţiuni de prindere a unui urmărit general, un autoturism în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizat de acesta a fost oprit în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune. După somaţiile verbale ale poliţiştilor, cele două persoane ce se aflau în maşină - nefiind nici una urmăritul general, au fost imobilizate de poliţişti, ulterior asupra lor exercitându-se acţiuni violente de către cei patru inculpaţi. 
În mod concret, una dintre victime a fost lovită cu putere în mod repetat cu piciorul, de către inculpatul Gavrilă Alexandru Eugen, în timp ce era imobilizată. 

Totodată, inculpatul Ţicu Darin a imobilizat una dintre persoanele vătămate şi apoi a lovit-o repetat cu pumnul, precum şi cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era deja imobilizată prin încătuşare cu mâinile la spate şi fusese deja lovită de alţi inculpaţi, a proiectat-o pe asfalt. 

De asemenea, inculpatul Necula Marius a lovit în mod repetat cu picioarele una dintre persoanele vătămate în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată, iar ulterior a ridicat victima şi a proiectat-o violent cu faţa de asfalt. Faţă de cea de-a doua persoană vătămată, inculpatul Necula Marius a aplicat lovituri dure şi repetate cu picioarele, în zona mediană şi superioară, în timpul procedurii de imobilizare la sol, dar şi cu pumnul în zona feţei. 

La violenţele exercitate asupra şoferului şi pasagerului din autoturismul oprit a participat şi inculpatul Gruber Alexandru, care a lovit cu pumnii şi cu un baston telescopic o persoană vătămată. Inculpatul Gruber Alexandru a lovit cu bastonul telescopic, în zona membrelor inferioare, şi a doua persoană vătămată, în timp ce aceasta era întinsă pe sol şi imobilizată de un alt inculpat.

Ulterior comiterii actelor de violenţă de către cei patru inculpaţi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secţie de poliţie din Timişoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervenţiilor chirurgicale de urgenţă. 

Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu şi/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale şi le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina). 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş. 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

 

Tag-uri Nume: