Publicat: 29 Ianuarie, 2014 - 18:18
Share

Curtea de Apel a înlocuit, miercuri, măsura obligării de a nu părăsi ţara cu cea de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul procurorului Cristian Hristescu. Procurorul este urmărit penal după ce l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi dea "cu discount" materiale de construcţie. Decizia de miercuri a Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze "cu discount" materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Conform rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii anticorupţie, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

"În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia, au calitatea de învinuiţi", preciza DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în aprilie 2013, Hristescu i-a determinat pe doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este acuzat de procurori de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.