Publicat: 15 Iulie, 2020 - 21:44
Share
Sub acuzația de de constituire a unui grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, fals si inducerea in eroare a organelor judiciare

Fostul procuror de la DNA Ploiesti Mircea Negulescu, favorit al fostei șefe DNA, Codruța Kovesi, a fost retinut miercuri seara de Sectia Speciala de Investigare a Infractiunilor din Justitie.

Masura ar fi fost luata in legatura cu dosarul Tony Blair, in care a fost pus sub invinuire fostul premier, actual lider al Pro Romania, Victor Ponta.

Acuzatiile care ii sunt aduse lui Negulescu sunt de constituire a unui grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, fals si inducerea in eroare a organelor judiciare. Fostul magistrat va fi prezentat joi unei instante cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile.

In 2016, DNA Ploiesti a pus sechestru pe averea lui Sebastian Ghita, pana la concurenta sumei de 220.000 euro, in dosarul "Tony Blair". Negulescu e acuzat ca ar fi "fabricat" dosarul in care fostul premier PSD Victor Ponta a fost pus sub urmarire penala si era mentionat si numele fostului premier al Marii Britanii Tony Blair.

Potrivit DNA, Ghita i-ar fi dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro pentru a-i asigura un loc eligibil la alegerile din 2012, iar banii ar fi fost folositi pentru organizarea unei vizite in Romania a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Mircea Negulescu a mai fost trimis in judecata de procurori din cadrul SSIIJ in iunie 2020 pentru cercetare abuziva, influentarea declaratiilor martorilor (patru infractiuni), participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigarii in forma continuata

Negulescu este acuzat ca, in calitate de procuror de caz intr-un dosar al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, ar fi "ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obtinerea unui denunt de la o persoana deja cercetata in acelasi dosar si consemnarea de declaratii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane".

De asemenea, Negulescu ar fi "realizat actiuni de determinare prin constrangere morala asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atat cu identitate protejata cat si cu identitate reala, sa dea declaratii mincinoase, totul in scopul de a proba existenta unor fapte de evaziune fiscala si coruperea alegatorilor si de a atrage raspunderea penala a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: