Publicat: 31 Iulie, 2019 - 19:14
Share

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de Inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare față de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Ancheta inspectorilor vizează exercitarea funcției cu gravă neglijenţă.

În motivarea începerii cercetării disciplinare, se arată că "procurorul de caz, sesizat cu infracțiunea de lipsire de libertate a unei minore și având, ca atare, obligația de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimțit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din  din Constituția României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal."

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Tag-uri Geo: