Publicat: 28 Septembrie, 2017 - 08:58

Procurorul Mihaela Moraru a câștigat în primă instanţă procesul împotriva şefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Moraru fusese dată afară din DNA de către Kovesi, dar a contestat decizia. Hotărârea instanţei poate fi atacată, însă trebuie pusă în aplicare de îndată. 

Potrivit unor surse, lui Moraru i s-a reproşat că ar fi antedatat un denunţ depus de Dinu Pescariu pe numele lui Emil Boc. În replică, procuroarea a acuzat presiuni din partea conducerii DNA şi a depus plângere la Inspecţia Judiciară. Astfel s-a ajuns ca Laura Codruţa Kovesi şi doi subalterni de-ai săi să fie cercetaţi disciplinar.

Anunțul a fost făcut și de către jurnalista Sorina Matei pe contul ei de facebook.

"O decizie foarte importantă a Justiţiei. Procurorul Mihaela Moraru a câştigat în primă instanţă procesul împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Curtea de Apel a sesizat CCR cu privire la art.87, alin.8 din Legea nr.304/2004, iar ordinul semnat de şefa DNA de revocare a procurorului Mihaela Moraru a fost suspendat de la executare până la pronunţarea instanţei de fond asupra actiunii in anularea ordinului", a scris Sorina Matei, pe pagina sa de Facebook.