Publicat: 15 Februarie, 2017 - 13:00

Update: Având în vederile înregistrările audio difuzate pe postul România TV în cursul zilei de ieri, 14 februarie 2017, în care este redată o discuție între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să facă următoarele precizări:

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecția Judiciară, în temeiul dispozițiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a și j din Legea nr. 303/2004, precum și a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările și completările ulterioare privind statutul judecătorilor și procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care și-a înaintat cererea de încetare a detașării la unitatea de parchet mai sus menționată).

Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, și nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr.Comunicat de presă - PÎCCJ

Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti a cerut încetarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Având în vedere interesul manifestat de către reprezentanții mass media, Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că în cursul zilei de azi, 15 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată cererea domnului procuror Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE