Publicat: 1 Iulie, 2012 - 14:29

Cosmetic Plant, producătorul clujean de cosmetice, a căștigat Bronze Quality Award pentru Crema antirid de zi cu coenzima Q10 și ceai verde la 2012 World Quality Selections, concurs internațional de calitate a produsului organizat la Bruxelles de către Monde Selection.

Fondat in 1961, Monde Selection are misiunea de a testa produse pentru consum si a le premia dupa numeroase criterii. In fiecare an, la aceasta selectie participa nu mai putin de 3000 de produse provenind din 80 de tari. In ceea ce priveste jurizarea produselor cosmetice, cateva dintre criteriile luate in considerare sunt:
- natura inovativa a produsului
- confortul la folosire (miros, textura, rata de penetrare cutanata, etc)
- toleranta pielii
- eficienta generala a produsului
- lista de ingrediente
- alegatiile comerciale si modul de prezentare acestora
- descrierea scopului produsului;
- conformitatea etichetarii (cu legislatia UE)

Juriul Monde Selection pentru produse cosmetice este format din experti independenti specializati in cosmetologie, profesori universitari si chimisti. Testele sunt facute la institutul Meurice al CERIA (Centrul pentru Educatie si Cercetare in Industria Alimentara si Chimica), Bruxelles.
 
„Suntem fericiti ca am obtinut un premiu important inca de la prima participare la un concurs international de calitate. Avem incredere in produsele noastre si iata ca odata cu acest concurs, Crema antirid de zi cu coenzima Q10 si ceai verde a reusit sa convinga un juriu format din experti internationali”, declara Susana Laszlo, director general al companiei clujene. Cosmetic Plant a creat inca din 2006 gama bazata pe alaturarea unica pe piata a coenzimei Q10, un eficace ingredient anti-rid, cu extractul de ceai verde, puternic antioxidant. Crema antirid de zi imbina aceste ingrediente cu uleiul de samburi de struguri, cel de germeni de grau si vitamine (A & E), pentru a realizeaza un complex bio-activ cu efect de regenerare in profunzime a pielii. Crema premiata poate fi gasita in retelele dm drogerie markt, Cora si Profi, precum si in farmacii si magazine naturiste in toata tara.  Gama produselor pe baza de coenzima Q10 si ceai verde include de asemenea crema antirid de noapte, crema contur ochi, lapte demachiant antirid, lotiune tonica revitalizanta, lapte pentru corp si crema anti-imbatranire pentru maini.

Infiintata ca afacere familiala la Cluj-Napoca in 1991, Cosmetic Plant  a pus pe prim plan calitatea produselor fabricate. Farmacist Ileana Mester, fondatoarea companiei, a crezut din plin in puterea pe care natura o poate conferi stiintei si a mizat pe folosirea ingredientelor naturale in toate produsele sale. Inspirata de natura, atenta la calitate si plina de tenacitate si hotarare, Cosmetic Plant va sta mereu alaturi de clientele sale si se va preocupa de ingrijirea frumusetii acestora.