27 septembrie 2022

Produse de la staţiunile USAMV Cluj-Napoca în pragul Sărbătorilor Pascale: carne de miel, muşcate, stoloni de căpşun

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mai multe produse de la fermele şi staţiunile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor intra în vânzare în magazinele proprii, pentru prima dată în acest an, începând cu data de 19 aprilie 2021. Între aceste produse se numără carne de miel (pe bază de comandă), muşcate, stoloni de căpşun remontant în ghivece suspendate şi alte specii de flori sau plante aromatice.

Astfel, la Sera Floricolă din campusul universităţii se vor pune în vânzare următoarele flori şi răsaduri, produse de specialiştii de la Facultatea de Horticultură: muşcate clasice – 8 lei/buc; Begonia, Alyssum, Portulaca, Lobelia, Crăiţe, Busuioc (clasic, cu aromă de scorţişoară, aromă de lămâie, roşu), salvie ornamentală – 2,5 lei/buc; tomate româneşti şi Inimă de bou – 2 lei/buc. Programul de vânzare este luni-vineri, între orele 8.00 – 14.00, iar doritorii sunt rugaţi să aibă propriile ambalaje de transport.

La Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH), din cartierul Gheorgheni, vor intra la vânzare, tot din 19 aprilie, muşcate clasice, curgătoare şi semicurgătoare, Lobelia, flori de piatră şi floarea comoară în diverse variante de culori. Preţurile sunt situate între 8-20 lei, în funcţie de mărimea plantelor, iar specialiştii SCH pot pregăti şi jardiniere, la cerere. De mare succes în anii trecuţi, revin şi stolonii de căpşun remontant la ghivece, cu agăţători (soiurile Albion şi Portola), la preţul de 20 lei/buc. La SCH se vând de la începutul săptămânii şi numeroase soiuri de răsaduri de legume, destinate plantării în spaţii protejate (sere/solarii). Programul de vânzare este de luni şi până vineri, între orele 8.00 – 16.00, şi sâmbătă, orele 8.00 – 13.00 (capăt str. Liviu Rebreanu, zona parking).

De asemenea, Ferma Cojocna vine cu oferta de carne de miel, care se va comercializa pe baza înscrierilor, iar acestea au fost deja deschise la magazinul din campus (Calea Mănăştur nr. 7), cu un avans de 50 de lei. Ulterior, carnea de miel se va vinde sub formă de carcase, cu greutatea cuprinsă între 10-20 kg, în conformitate cu programarea stabilită, la preţul de 25 lei/kg. Programul magazinului este de luni şi până vineri, între orele 8.00 – 18.00.

„În acest an am reuşit să venim în întâmpinarea consumatorilor cu o gamă foarte variată de răsaduri, pomi şi arbuşti fructiferi, flori, precum şi produse proaspete din ferme. Acestea este rezultatul muncii întregului colectiv angajat, alături de studenţii noştri, care şi-au realizat astfel lucrările practice în condiţii reale de producţie. Sperăm ca toţi cei care doresc să sprijine activitatea staţiunilor noastre să aleagă să cumpere produse locale de o calitate superioară”, a declarat directorul general administrativ al USAMV Cluj-Napoca, Ec. dr. Lucian Naş.

Ca de obicei, la magazinele universităţii se vor găsi spre vânzare ouă de diferite mărimi, tot de la Ferma Cojocna, precum şi gama de lactate Bio (lapte, sana, iaurt, telemea, caş, brânză burduf), patiserii şi mezeluri, legume proaspete, toate din producţie proprie.

Alte răsaduri de legume, destinate plantării direct în aer liber, vor intra la comercializare după Sărbătorile Pascale, la Sera Legumicolă din campus.