Publicat: 24 Ianuarie, 2018 - 19:15

Având în vedere situaţia de la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică, din data de 18.01.2018, facem următoarea declaraţie de presă în legătură cu desfăşurarea cercetărilor:

Domnul profesor de religie în cauză şi-a dat demisia din funcţia de profesor, aşadar, cercetarea disciplinară a acestuia nu mai este posibilă în cadrul unităţii de învăţământ. Ancheta a fost preluata de autorităţile abilitate. 

O echipă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu s-a deplasat la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copşa Mică în data de 19.01.2018 şi a recomandat continuarea cercetării tuturor faptelor şi persoanelor implicate în incidentul din 18.01.2018. Unitatea de învăţământ cercetează faptele şi a luat următoarele măsuri până în momentul de faţă, pe care le-a transmis Inspectoratului şcolar Judeţean Sibiu:

A solicitat sprijinul C.J.R.A.E. Sibiu în vederea consilierii psihopedagogice a elevilor şcolii şi cadrelor didactice;

A declanşat procedura de cercetare disciplinară a doamnei profesor diriginte a clasei în cauză, în vederea stabilirii dacă aceasta a avut cunoştinţă de incident. Comisia de disciplină, constituită conform legii, la nivelul unităţii de învăţământ, are la dispoziţie maxim 30 de zile din momentul constituirii respectivei comisii, să cerceteze faptele şi să concluzioneze. 

A convocat Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral şi Consiliul de Administraţie pentru discutarea situaţiei.

Unitatea de învăţământ va comunica Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu concluziile cercetării şi măsurile care se vor lua la finalul acesteia. 

inspector şcolar general,

Prof. Claudia Mery SIMTION

Tag-uri Nume: