Publicat: 7 Martie, 2013 - 18:31
Share
Astfel, ING face în criza cel mai mare profit din istorie

Profitul brut al ING Bank România a crescut în 2012 ajungând la 232 milioane RON, cu 44% faţă de anul anterior. Creşterea profitului a fost posibilă pe fondul creşterii veniturilor într-o măsură suficient de mare încât să absoarbă costul cu provizioanele de risc, arată un comunicat al băncii.

Activele bancare au înregistrat o creştere de 15% în comparaţie cu anul 2011, ajungând la 16.352 milioane RON.

ING Bank România a încheiat anul 2012 cu un venit net de 833 milioane RON, reprezentând o majorare de 19% faţă de anul precedent şi un profit brut de 232 milioane RON, în creştere cu 44% faţă de valoarea înregistrata la finalul anului 2011. Rezultatele pozitive au fost obţinute ca urmare a creşterii veniturilor şi a unui control strict al cheltuielilor operaţionale.
 
Activele totale au crescut la 16.352 milioane RON, cu 15% mai mult faţă de 2011. Portofoliul de credite s-a majorat cu 2% faţă de 2011, la 9.632 milioane de RON, înregistrând o creştere de 2% atât pentru segmentul corporate, cât şi pentru cel de retail.
 
Portofoliul de economii şi depozite a crescut de asemenea la 11.000 milioane RON, cu 7% mai mare faţă de anul anterior, fiind impulsionat de creşterea depozitelor persoanelor fizice.
 
„Am preluat conducerea ING Bank România în septembrie 2012, având experienţe anterioare în ţări din Europa şi Asia. Am găsit o bancă solidă şi cu un mare potenţial de creştere, pe care îmi doresc să îl dezvolt. Rezultatele anilor trecuţi dau dovadă de sănătatea afacerii ING şi ne permit să continuăm creşterea într-un mod rapid si inteligent, concetrându-ne pe ariile noastre de expertiză – produse şi servicii moderne, uşor de folosit, care contribuie la o mai bună experienţă în materie de servicii bancare, în beneficiul clienţilor noştri.”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.
 
În 2013 ING Bank România va continua creşterea activităţii pe toate segmentele de clienţi şi pentru toate produsele din portofoliu. Însă, fiind în mod tradiţional o bancă de economisire, cu expertiză în diverse pieţe la nivel internaţional, ING intenţionează să îşi ajute clienţii în efortul lor de economisire, comunicând mai mult opţiunile pe care le au la îndemâna şi oferind soluţii profitabile de economisire pe fondul tendinţei în creştere în ceea ce priveşte intenţiile de economisire ale românilor.
 
În 2013, ING Bank va continua strategia de creditare exclusiv în RON pentru persoanele fizice, oferind credite ipotecare doar în moneda naţională. Contextul pieţei locale, reglementările legale, dar şi creşterea gradului de conştientizare a implicaţiilor fiecărui tip de creditare, au creat mediul propice pentru o astfel de decizie. Cu o ofertă competitivă în acestă direcţie, ING intenţionează să ramână un actor activ în domeniul creditării.