Publicat: 15 Octombrie, 2018 - 17:57

Ca in fiecare an, in a doua sambata din luna octombrie este sarbatorita Ziua internationala a ingrijirilor paliative! 70 de tari marcheaza aceasta zi organizand diferite evenimente pentru a atrage atentia asupra situatiei dificile asupra persoanelor care necesita ingrijiri paleative. Cu aceasta ocazie o echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au sustinut un program artistic pentru beneficiarii Centrului de ingrijiri paleative Sfantul Nectarie  din Bucuresti.

Dr. Adriana Caruntu, directorul Centrului de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie, a afirmat: "Am sarbatorit cu multa bucurie si cu multa emotie, am avut parte de vizita minunata a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care au venit, au vizitat pacientii, le-au cantat si au reusit sa schimbe starea de tristete si de singuratate cu o stare de comuniune, de dragoste si de speranta. Ziua Internationala a ingrijirilor paliative pentru Centrul Sfantul Nectarie inseamna mult mai mult pentru ca centrul si-a pornit activitatea acum 12 ani ca un proiect pilot, iar astazi implinim 12 ani de activitate si ne bucuram sa celebram acest lucru".

Jean Lemne, actor şi voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a mentionat: "Suntem in anul Centenar, in anul formarii Romaniei Mari , m-am gandit la acest moment istoric,asadar am recitat un fragment din Scrisoarea a-III-a a lui Mihai Eminescu. Aceasta zi pentru a mine a reprezentat o bucurie pentru ca, cred eu, am reusit sa facem o mica bucurie si celor care sunt mai necajiti".

Dan Pruna, coordonatorul Grupului de Voluntari al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Astazi am venit cu un grup de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pentru a oferi acestor oameni un moment artistic care a cuprins poezii, poezii patriotice, poezii ortodoxe, dar si un moment artistic in care actorul Andrei Iordache i-a incantat cu cantece populare. Am venit pentru a le aduce un strop de bucurie, sa ii scoatem din acesti patru pereti intre care isi duc existenta. Venim frecvent aici, chiar de curand ni s-a solicitat un sprijin in vederea achizitionarii unui defribilator necesar acestui centru. Pana acum am strans peste jumatate din fonduri si preconizam ca pana la sfarsitul lunii octombrie vom oferi Centrului Sfantul Nectarie si acest aparat".

 

 

Voluntarii au inmanat pacientilor produse alimentare bio si iconite.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.