8 octombrie 2022

Program de colectare selectivă a deşeurilor în şcolile din Sectorul 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Toate unităţile de învăţământ din Sectorul 1 vor avea un program de colectare selectivă a deşeurilor. Primăria Sectorului 1 se alătură programului de educare a tinerilor din şcoli în vederea selectării deşeurilor menajere şi reciclabile.

Vineri, 09.04.2021, la sediul administraţiei locale din Bd. Banu Manta nr. 9, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnat un acord de colaborare cu reprezentanţii @ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului.

Potrivit acestui protocol de colaborare, şcolile din Sectorul 1 vor fi dotate, pe cheltuiala Asociaţiei ASAP, cu recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere şi reciclabile – plastic, metal, hârtie, carton şi sticlă, asigurându-se astfel o infrastructură sustenabilă de colectare selectivă în şcolile gimnaziale şi în licee. Prin acest acord se urmăreşte promovarea educaţiei pentru mediu în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu şi includerea şcolilor din Sectorul 1 în programul ASAP de colectare selectivă a deşeurilor în vederea reciclării acestora.

„Educaţia colectării selective începe acasă şi trebuie să continue în sălile de clasă. Suntem încrezători că împreună vom reuşi să educăm o bună parte din elevi şi din părinţi în spiritul responsabil faţă de mediu şi faţă de comunitate. Viitorul se află în educaţia tinerilor de astăzi, iar noi am promis un sector mai curat, un sector mai educat şi mai atent cu mediul înconjurător. Ne ţinem de promisiune!”, a declarat primarul Clotilde Armand.