Publicat: 11 Aprilie, 2016 - 19:17
Share

Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' SA deruleaza în aceasta perioada un program de curatenie si igienizare a cladirilor, terenurilor si a liniilor de cale ferata din mai multe zone situate pe raza de activitate a regionalelor Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Galati si Constanta.

Angajatii companiei desfasoara individual sau în echipe o campanie de curatenie în zone feroviare, campanie care implica actiuni de strângere a gunoaielor din gari, halte, spatii publice, colectarea si depozitarea deseurilor aruncate în zonele de protectie si de siguranta a caii ferate, pe linii sau pe terenurile din vecinatatea caii ferate, precum si actiuni de înfrumusetare a cladirilor tehnologice, în care îsi desfasoara activitatea personalul feroviar.

'Situatia deseurilor aruncate de cetateni, la întâmplare, pe calea ferata sau în zonele din apropierea garilor a devenit, din pacate, un fenomen cu care ne confruntam în fiecare zi. CFR SA face eforturi continue de mentinere a unei cai ferate curate atât prin programele curente de salubrizare a unitatilor feroviare, cât si prin mobilizarea si implicarea salariatilor în campanii periodice de curatenie. În fiecare an, în cadrul acestor actiuni colectam de pe calea ferata zeci de tone de deseuri si de fiecare data speram ca situatia sa nu se mai repete. Dorim sa facem un apel la simtul civic al cetatenilor care interactioneaza cu calea ferata, pentru a constientiza si a nu mai arunca deseuri si gunoaie pentru ca aceasta poluare necontrolata afecteaza viata lor si a semenilor din comunitatea în care traiesc. Invitam totodata si autoritatile locale sa supravegheze mentinerea curateniei, inclusiv în zona caii ferate din localitatile arondate, deoarece si aceste zone fac parte din cotidianul comunitatilor pe care le reprezinta. Multumim pentru întelegere si va invitam sa mentinem împreuna calea ferata curata!' a declarat Marius CHIPER, director general al CFR SA.