7 iulie 2022

Programul ARCUB în weekendul 21-22 august

Distribuie pe rețelele tale sociale:

21 august – 19 septembrie, ora 19:00 – 21:00 | Instalație participativă
Fațada magazinului Muzica, Calea Victoriei
Gândit ca o instalație participativă, vitrina magazinului Muzica va fi timp de două luni platforma pe care artiști invitați și trecători vor putea marca prin cuvinte sau forme orașul asa cum îl simt, îl imaginează sau și-l doresc ei ca locuitori ai Bucureștiului. Devenită platformă de exprimare, instalația va aduna idei, opinii, dorințe și amintiri ale bucureștenilor despre oraș. De la poeți la ilustratori și muzicieni, artiștii Bucureștiului vor crea un spațiu de dialog al orașului cu locuitorii săi pentru a deschide apetitul bucureștenilor de a proiecta un oraș așa cum și-l doresc.

21 august, ora 19:00 | „Epopeea participativă 2021”
Calea Victoriei – de la Hotel Novotel, la Hotel Raddison
Activarea are la bază un poem creat special pentru competiția București Capitală Culturală Europeană 2021, realizat în lanț de 40 de poeți, 840 de versuri scrise în 2015 pentru 2021. Conceptul poemului și realizarea lui îi aparține poetei Svetlana Cârstean. Implementarea a fost făcută de ARCUB împreună cu Svetlana Cârstean în cadrul unui spectacol cu cei 40 de poeți în septembrie 2015, cu ocazia Zilelor Bucureștiului și pentru inaugurarea sălii de teatru ARCUB. Activarea stradală a acestui poem este o intervenție în spațiul public, o ocuparea străzii prin poezia ei. Acest tip de prezență a poemului colectiv în stradă reprezintă o expunere și o imersiune a locuitorilor orașului în poezia urbană, cu care se vor identifica, care îi va provoca, surprinde, intriga, încînta.

21 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Bite the bullet / re:mix”
Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu
„Bite the bullet / re:mix” este un spectacol conceput de patru tineri coregrafi, Andreea Vălean, Anastasia Preotu, Daniel Dragomir, George Pleșca, alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească „bite the bullet” este echivalentul lui „a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile de la momente tandre de duet la momente de forță de grup, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin, creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime.

22 august, ora 19:00 – 19:30 | Spectacol de dans contemporan „Connect Urban Performance ”
Calea Victoriei, zona Biserica Kretzulescu
Fragmentele coregrafice au fost create de către Camelia Neagoe și Beatrice Tudor, pornind de la influența spațiului urban asupra noastră și legătura care se creează între corp și arhitectura din jurul său. Create în cadrul „Festivalului de Dans Contemporan Connect”, lucrările scurte pun în discuție percepția locuitorilor orașului asupra spațiilor pe care le frecventează, despre care au o imagine deja creată, care însă poate fi reconsiderată când este populată de corpuri în mișcare.